İç Cephe Mantolama Nedir? İç Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?
Binaların yalıtımı için çeşitli yöntemler kullanılır. Dış cephe mantolama ve iç cephe mantolama yalıtım için uygulanan yöntemlerdendir. Binaların yalıtımı için dış cephe mantolama uygulaması yapılamadığında iç cephe mantolama uygulaması yapılmaktadır. Genellikle konut yönetimleri ortak ısı yalıtımı yaptırma kararı almadığı zamanlarda ısı tasarrufu sağlamak için daire sakinleri iç cephe mantolama uygulaması yaptırır. İç cephe mantolamanın uygulama şekli de dış cephe mantolama uygulamasına benzemektedir. Peki, iç cephe mantolama nedir? İç cephe mantolama nasıl yapılır? Siz de bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. İç cephe mantolama hakkında pek çok bilgiye yer verdiğimiz yazımızı okuyarak bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.
İç Cephe Mantolama Nedir?
Binalarda dışarıdan yapılamayan mantolama işlemleri için iç cephe mantolama tercih edilir. Apartmanda yaşayan kişiler bina geneli için bir dış cephe mantolama konusunda anlaşmazlık yaşarsa kendi daireleri için özel bir iç cephe mantolama yapılabilir. İç cephe mantolama işleminde önemli olan bazı noktalar söz konusudur. İç cephe mantolamada doğru malzemeleri kullanmak ve işçiliğe özen göstermek önemlidir.
İç cephe mantolama yapılırken strafor malzemesi kullanılarak yapılabilir. İç cephe mantolama uygulamasında strafor kullanmak kendinizin de yapabileceği son derece kolay bir uygulamadır. İç cephe duvarlarınıza, tavanlarınıza ya da parkelerinizin altına iç cephe mantolama yapabilirsiniz. İç cephe mantolama uygulaması yaparken ilk yapmanız gereken taraklı mala ile hazır strafor yapıştırıcısını duvarınıza sürmek ve üzerine boyutları ayarlanmış ısı yalıtım levhasını yapıştırmaktır. Isı yalıtım levhasını yapıştırırken dikkat etmeniz gereken nokta birkaç noktadan üzerine hafifçe bastırmaktır. Bu adımı yaptığınızda arada kalan boşluklar kapanacaktır. Bu şekilde tüm duvarların ısı yalıtım levhalarını yapıştırdıktan sonra, üzerine sıva harcı çekme işlemine geçebilirsiniz. Sıva harcını dikkatli şekilde tüm duvarlara çekin ve sıva harcı kurumadan hemen önce üzerine sıva filesini yapıştırın. Fileyi yapıştırırken üzerine hafif bir şekilde bastırmanız yeterlidir. File üzerine de ince bir sıva yaparak kurumaya bırakabilirsiniz. Sıva tamamen kuruduktan sonra, üzerine sıva alçısı çekin. Sıva alçısı da kuruduktan sonra, üzerine saten alçı çekerek alçılama işlemini bitirin.
Saten alçı çekerken bu noktada usta birinden destek almak önemlidir çünkü saten alçının düzgün ve pürüzsüz olması çok önemlidir. Saten alçı işlemi bittikten sonra alçı kuruduktan sonra, üzerini 180 numara zımpara ile zımpara yapın. 1 kat alçılı yüzey astarı uygulayın. En az 5-6 saat astarın kurumasını bekleyin ve üzerine su bazlı boyanızı yapın.
Mantolama Malzemeleri ve Aralarındaki Farklar
İç cephe mantolama işleminde kullanılabilecek çeşitli seçenekler söz konusudur. İç cephe mantolama seçenekleri arasında ilk olarak strafor malzeme kullanılır. Diğer tercih edilen malzemeler de şunlardır; XPS, Camyünü, Taşyünü, Yekpare poliüraten köpük gibi malzemeler iç cephe mantolama yapılan malzemelerdir. En çok kullanılan malzemeler arasında strafor ilk sırada yer alırken XPS en çok tercih edilen ikincidir. XPS strafora göre daha yoğun ve homojen bir yapıya sahiptir.
“İç Cephe Mantolama Nedir? İç Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?” başlığı altında dış cephe mantolama modelleri hakkında sizlere çeşitli bilgiler sunduk. İç cephe mantolama işleminin ne olduğundan ve dış cephe mantolama işleminin nasıl yapıldığından yukarıdaki yazımızda söz ettik.
Çanakkale İç Cephe Mantolama
İç ve dış cephe mantolamada uzman kadromuzla hizmet vermekteyiz. Altungazi Yapı Mühendislik olarak her detayı kuralına uygun olarak yapmakta ve sizlere en iyi hizmeti sunmaktayız. Çanakkale iç cephe mantolama yapılırken dikkat edilmesi gereken detayları sizlerle paylaşarak uzun ömürlü imalatlar yapmaktayız.
Sizler de Altungazi kalitesine güvenmek için bizimle buradaniletişime geçebilirsiniz.